NOCY

NOCY
Nordic Organic Chef of the Year

Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare.
Representanter från den högre gastronomiska, ekologiska skolan från de nordiska länderna gör upp om titeln i en tävling som kröner Ekokockars medverkan på Nordic Organic Food Fair i Malmö den 17 november. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.
Årets Ekokock och Nordic Organic Chef of the Year har uppkommit på initiativ av KRAV som ett svar på restauranggästernas ökade behov av både gastronomiskt och ekologiskt kunniga kockar och restauranger. Tävlingarna vill lyfta de kockar och restauranger som valt att gå i bräschen när det gäller ansvarsfull gastronomi, och på så sätt visar vägen in i matlagningens framtid.

NOCY 2016
Nordic Organic Chef of the Year

Vi gratulerar Håvard Klempe till vinsten 2016
Vinnare NOCY 2016
Maträtt:
Braised cabbage with Jerusalem artichoke and mushrooms,
Fillet of Lamb with thyme and Tegel cheese,
apple, pumpkinseeds and crispy cale,
reduced cream and Lambjus

Domarnas motivering:
A beautiful and well balanced dish with focus on vegetables, respecting the genuine taste of lamb.
Very tasty!!


Våra kompisar: