Årets Ekokock

Årets Ekokock 2016

Årets Ekokock fortsätter med sitt segertåg och riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade och därigenom har valt att visa vägen inom branschen.
Vi gratulerar Viktor till vinsten 2016!
Årets Ekokock 2016
Under våren startar Årets Ekokock 2017, genom att varukorg och tävlingsuppgift publiceras.
Fem av de inskickade bidragen väljs ut av en receptjury under tidig höst och finalen äger rum i samband med Nordic Organic Food Fair i Malmö 15-16 nov.
Vinnaren i Årets Ekokock kan inte bara stoltsera med att vara Sveriges Främsta Ekokock, utan blir också Sveriges representant i den Nordiska Tävlingen som äger rum dagen efter.

Tävlingsuppgift 2017

Skapa recept med bild, fotograferad på neutralt porslin, på en modern restaurangrätt där den angivna huvudråvaran står i fokus. Ett tydligt hållbarhetstänk ska genomsyra rätten.

Huvudråvara: Rotfrukt från egen lokal ekobonde (KRAV) och ekologisk mjölkprodukt från Arla.
Tävlingstid: 2 timmar.
Antal portioner: 6 tallrikar på eget porslin.
Rätten ska vara baserad på angivna huvudråvaror samt KRAV-märkta råvaror i så stor utsträckning som möjligt.
Läs mer i tävlingsmanualen. Lycka till!

Recept och bild skickas till info@ekokockar.se senast den 1 juni 2017. De sex finalisterna meddelas senast den 10 juni. Finalen går av stapeln i Malmö under Nordic Organic Food Fair 15-16 november. Dagen efter, tävlar vinnaren i Nordic Organic Chef of the Year.


Tävlingsmanual 2017


Våra kompisar: